Geschiedenis

Ze zijn zeldzaam, de grote-oppervlaktezaken waar je kwaliteitskleding vindt voor hem en voor haar, voor baby’s, kleuters, kinderen en tieners. New Look Fashion is een van die witte raven. Kleren kopen voor het hele gezin is hier een aangename bezigheid, die bovendien geen grote gaten achterlaat in je portemonnee.

New Look Fashion is zelf al in de tienerleeftijd gekomen, op 9 oktober viert de zaak haar 25ste verjaardag. In 1991 startte Gerda Vanduffel, een dame met heel veel ervaring in de sector, een winkel in kinderkleding en babyspullen. Vandaag runt zoon Ben samen met zijn vrouw Sonja een kledingszaak met de afmetingen van een grootwarenhuis, waar het hele gezin zich in het nieuw kan steken.

New Look Fashion heeft een enorm assortiment voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, en dat zowel in de merkkledij (Someone, Vila joy, Mexx, Esprit, O’Neill, Brunotti, CKS, Gymp, Street One, Vero Moda, Carbone, Pall Mall) en nog veel meer als in de goedkopere spullen. “Maar we hebben niet alles in huis”, benadrukt Ben. “Supergoedkope spullen van een twijfelachtige kwaliteit verkopen we niet en een broek van meer dan 100 euro zul je bij ons zelden of nooit vinden. We willen absoluut een familiewinkel blijven, die kwaliteit hoog in het vaandel draagt.”

Extraatje

Opvallend in New Look Fashion is de orde en de overzichtelijkheid, die ongewoon is voor zo’n grote oppervlaktewinkel. "Vinden we erg belangrijk", zegt Ben. "We willen niet alleen een goed aanbod in huis hebben, we willen ook dat de klant op een aangename manier kan winkelen en daar horen orde en netheid bij. Wat daar ook een belangrijke rol in speelt, is de klantvriendelijkheid van het personeel. Onze verkoopsters staan er om de mensen te helpen bij het kiezen en het passen, zonder opdringerig te zijn.

Dat is een belangrijk extraatje, dat je in de meeste grote oppervlaktezaken niet krijgt, en dat de klanten erg op prijs stellen."